Wskazówki dotycz±ce grania lud¼mi....
Z ludzi to chyba necro...
Dark crystal Robe set (Titanium mile widziany
Bron z acu
dye na VIT i INT
PALADYN
Paladin (Paladyn)
Droga wyboru: Human Fighter -> Human Knight -> Paladin
Charakteryzuje siê:
- Stunem takim jak u DA (tylko oni dwaj go posiadaj±, prawdopodobnie najmocniejszy stun w grze)
- Skillami lecz±cymi takimi jak: Holy Blessing, Remedy (usuwa krwawienie), Sacriface (po¶wiêcasz ¿ycie, aby uleczyæ sojusznika.Dziêki niemu mo¿emy skutecznie zjechaæ w³asne HP)
- Skilami Majesty, Iron Will, tak jak u DA
- Brakiem dalszej mo¿liwo¶ci rozwoju Draina
- Skilami skutecznymi przeciwko nieumar³ym: Holy Armor, Holy Blade, Holy Strike, Sanctuary (debuff)
-Skilem Aegis Stance - mo¿liwo¶æ blokowania ze wszystkich stron, troszkê zmniejsza si³ê blokowania
Wielu uwa¿a ¿e paladyn jest beznadziejny w pvp. Wed³ug mnie jest to jedna z najlepszych (jesli nie najlepsza) postac.
Jak dla mnie bron na pvp to:
- tarcza (przeciwko magom i debufferom)
- luk b±d¼ duale (przeciwko wszystkim z wyjatkiem tankow, chyba ze zdo³amy wsadzic mu Shackle)
-miecz jednoreczny (przciwko tankom - najtrudniejszy przeciwnik w pvp)
Teraz moze opisze jak to wyglada w praktyce:
Ja kazda walke rozpoczynam z jak najnizszym HP (od 100 do max 1300). Nastepnie w naro¿niku, podczas odliczania, odpalam skill Angelic icon [znacznie podnosi p.atak i p.def im.def], oraz jesli sie da Touch of Life [przywraca okolo 3/4 HP].
, -Magowie:
Przed walka urzywamy Iron Will (cos podobnego do magic barrier), oraz Physical Mirror[w skrocie odbija on debuffy takie jak na przyk³ad slow, do w³±czenia wymagana tarcza]. Jesli u¿ywamy duali mozna spróbowac wrzucic przeciwnikowi Shackle, co przes±dza o naszej wygranej.
Problemy mozemy mieæ jedynie z OLem i WC poniewaz dysponuja oni dobrym sleepem i mas± debuffow.
- £ucznicy i daggernicy
Przed walka obowiazkowo wrzucamy Deflect Arrow [na ³uczników] i Majesty[podnosi p.def]. S± dwas posoby walki :
1)tarcza i miecz [jak uda sie wrzucic Shield Slam mozna wyci±gn±æ ³uk
2)duale lub ³uk [wrzucamy shackle i naparzamy]
-Tanki
Przed walk± Majesty.
Staramy siê wrzuciæ shackle i potem naparzamy ³ukiem. Drugi sposób - walczymy z mieczem i tarcza urzywajac stuna i Shield Slama.
Jest to najtrudniejsze z pvp poniewa¿ tanki maj± duzy p.def oraz w przypadku DA i SK mozemy dostac Cancela -> skutek-> dead.
Mile widziane pytania i poprawki.
hehe scud, super taktyka i sie nawet opisales ale i tak cie pojade hehe
hehe. ok ty dostaniesz dobry luk a ja moja am acu+++ :>